Tradition som inspiration

Att slöjda är för mig en glädje, ett val, en livsstil. Jag vill skapa ting med sinnlig skönhet och modern funktion med rötterna i traditionen.

Att arbeta i naturmaterial som lin och ull är ett givet val. Har också då det är möjligt börjat att välja ekologiska tyger. Produkterna är kläder, accessoarer samt en del inredning. Jag tar även emot beställningar, samt ordnar kvälls- och helgkurser i sömnad. Se under "På gång".

 

1987-88 gick jag på fotolinjen i Hemse på Gotland, för att senare söka vidare till

Fotohögskolan i Göteborg där jag gick 1990-92.

Mitt fotograferande använder jag mest då jag under långa perioder arbetat till fjälls som stugvärd åt STF. Där hämtar jag min kraft och inspiration till allt mitt skapande.

Den tydligaste inspirationen därifrån finner du bland mina kuddar med fjäll-silhuett och ledkryss, samt mössor och mobilväskor även de med ledkryss som dekor.

 

Mellan 2001-2003 gick jag Sömnadsutbildningen Folkligt mode på Sätergläntan- Hemslöjdens gård i Insjön. Där fick jag inspirationen, lekfullheten, traditionen, kunskapen samt en fördjupad vördnad för handens enorma möjligheter. Se www.saterglantan.se

 

Likaså fascineras jag av folkkonstens skatter och förundras över alla bruksting som så kärleksfullt dekorerades.

Min övertygelse är att vi även idag skulle behöva mer av detta, att ge sig tid, att bara sitta ner och låta handen pröva sina vingar.

Min önskan och tro är att alltfler kommer att uppskatta kvalité, personlighet och engagemang framför kvantitet och jakten på extrapriser.

Alla har vi ett val och ett ansvar.